Kalliolan kansalaisopisto – laadukasta opetusta jo vuodesta 1920

Etusivu / Kurssit / Nykytanssi (perustaso)

Nykytanssi (perustaso)

Nykytanssi on virtaava ja kokonaisvaltainen tanssin muoto, jossa opiskelijat pääsevät tutkimaan ja ilmaisemaan itseään liikkujina lempeässä oppimisympäristössä. Tanssiteknillinen huomio kelluu release-tekniikan, liikkeen ketjuttamisen, läsnäolon ja itsensä kuuntelun aalloissa. Tunnit alkavat lyhyellä virittäytymisellä, jossa opiskelijat ehtivät pysähtyä oman sen hetkisen ruumiillisuutensa äärelle. Virittäytymistä seuraa yhteinen kehonhuollollinen osio. Kurssi painottuu erilaisiin ohjattuihin liike- ja tanssisarjoihin, jotka saumattomasti yhdistävät niin tanssiteknillistä kuin ilmaisullista ulottuvuutta. 

Kurssille suositellaan joko nykytanssin tai jonkin muun vastaavan lajin perusteiden tuntemusta. Tunneilla ohjatut liikesarjat liikkuvat niin pysty- kuin lattiatasossakin, joten on toivottavaa, että opiskelija pystyy istumaan lattialla säärien päällä, ja varaamaan jonkin verran painoa käsille. Kaikki tunneilla ohjatut harjoitukset ovat kuitenkin aina ehdotuksia, ja opettaja voi tarjota useampia liikkeellisiä vaihtoehtoja. Annettua materiaalia voi myös aina varioida joko itsenäisesti tai yhdessä opettajan kanssa itselle sopivaksi. 

Varusteiksi suositellaan liikkumiseen soveltuvia vaatteita, ja koska tunneilla ollaan myös lattiatasossa, niin pitkät hihat ja lahkeet voivat tuntua miellyttäviltä ihon ja lattian välissä.

Paikka: Dance Makers Studio / Aleksis Kiven katu 34, 00520 Helsinki
Kurssimaksu: 75,00€

Opettaja: Iiris Laakso

Kevätlukukausi
23.01.2023 - 24.04.2023
Ma 18:45-20:00

Ilmoittaudu