Kalliolan kansalaisopisto – laadukasta opetusta jo vuodesta 1920

Etusivu / Kurssit / Luovaa läsnäoloa ja vuorovaikutusta kuvataiteen keinoin

Luovaa läsnäoloa ja vuorovaikutusta kuvataiteen keinoin

Tervetuloa tutkimaan läsnäoloa ja vuorovaikutusta taiteen kautta. Työskentely pohjautuu uteliaalle ja prosessinomaiselle asenteelle, jossa läsnäolo ja harjoitteista syntyvä keskustelu nousevat keskiöön. Koulutus koostuu kuudesta työpajapäivästä touko-kesäkuussa. Koulutuksessa korostetaan kiireettömyyttä, sekä dialogia itseään kuunnellen. 

Koulutus on luonteeltaan tutkiva ja kutsuu osallistujaa avoimeen sekä uteliaaseen suhtautumiseen taidetyöskentelyä kohtaan. Koulutuksen tavoitteena eivät ole valmiit teokset tai suorittaminen, vaan ideana on avautua yhdessä jaetulle kokemukselle, läsnäololle ja sille, mitä kiinnostavaa luova työskentely voi tekijälleen antaa. 

Osallistujilta toivotaan uteliasta, avointa, keskustelevaa ja kuuntelevaa lähestymistapaa. Koulutuksessa liikutaan oman kehon, voinnin ja olon mukaan, eikä se vaadi erityistä urheilu- tai tanssitaustaa. Työskentely tulee tapahtumaan myös esimerkiksi paperia, erilaisia piirtimiä, maalia ja muita välineitä käyttäen. Prosessista keskustellaan ja kirjoitetaan harjoitteiden välissä ja jälkeen.

Koulutus soveltuu erinomaisesti vuorovaikutuksesta sekä luovuudesta kiinnostuneille. Kurssimaksu sisältää 10e materiaalimaksun. Varauduthan ostamaan kurssille myös hieman  omia välineitä.

Paikka: Kalliola, luokka 8 / Sturenkatu 11, 00510 Helsinki

Opettaja: Emilia Linnavuori (Opettaja esittely)

2022-2023
01.08.2022 - 31.07.2023
Ke 17:00-19:15

Ilmoittaudu