Kalliolan kansalaisopisto – laadukasta opetusta jo vuodesta 1920

Etusivu / Kurssit / Luovaa läsnäoloa ja vuorovaikutusta kuvataiteen keinoin

Luovaa läsnäoloa ja vuorovaikutusta kuvataiteen keinoin

Kaipaatko luovaa aikaa itsellesi? Haluatko herätellä taiteellista tekemistä, mutta kaipaat yhteistä tilaa ja ryhmää, jossa tehdä? Haluatko jakaa ja keskustella luovasta tekemisestä yhdessä toisten kanssa? Tällä kurssilla saat luvan pysähtyä itsetutkiskelun äärelle erilaisia kuvataiteen keinoja hyödyntäen. Työskentelet omien aistihavaintojesi pohjalta aina omaa olotilaasi tunnustellen. Opit erilaisia luovuutta herätteleviä kuvataiteellisia harjoitteita ja opit suhtautumaan omaan kädenjälkeesi uteliaammin ilman suorituspainetta ja ”onnistumista”. Kurssilla keskustellaan ja jaetaan omasta prosessista toisille ja kuullaan toisten prosesseista. Vuorovaikutus ja ryhmän tuki on kurssin oleellista antia, vaikka paljon yksin tehdäänkin. Et tarvitse aikaisempaa kokemusta taiteellisesta työskentelystä, avoin ja utelias asenne riittää. 

Sopii kaikille, jotka haluavat herätellä, aktivoida tai syventää taiteellista tekemistä ja luovaa ilmaisua. Kurssilla käytetään erilaisia taiteen menetelmiä, kuten esimerkiksi piirustuksen ja maalauksen keinoja. Kurssi ei ole taideterapiaryhmä. Emilian opetustyyli on ollut opiskelijoiden mukaan innostavaa, kannustavaa ja keskustelevaa. Tällä kurssilla ei tarvitse jännittää ja saat tulla sellaisena kuin olet! Kurssihintaan sisältyy 10€ materiaalimaksu. Huomaathan, että mahdolliset alennukset eivät koske materiaalimaksun osuutta.

Ensimmäiselle kerralle tarvitset mukaasi muistiinpanovälineet, kännykkäkameran, piirtämiseen soveltuvaa paperia (pientä paperia ja muutama iso paperi, esim. A2) ja muutamia erilaisia piirtimiä (värikyniä, tusseja, lyijykyniä…) Loput kurssikerran välineistä kerrotaan ensimmäisellä tunnilla. 

Varauduthan ostamaan kurssille omia välineitä. 

Kurssilla tarvittavia välineitä: 

Isoa paperia (A2) 

Maaleja ja pensseleitä 

Mustetta 

Lankaa 

Vesikippoja ja värien sekoitusastioita

Piirtimiä (erilaisia, vapaavalintaisia) 

Hiili ja pastellihiili 

Vahaliitu/Öljypastelli 

Liimaa 

Polymeerimassa tai savi

Paikka: Kalliola, luokka 8 / Sturenkatu 11, 00510 Helsinki

Opettaja: Emilia Linnavuori

Syyslukukausi
22.09.2022 - 08.12.2022
To 18:30-20:30

Ilmoittaudu