Kalliolan kansalaisopisto – laadukasta opetusta jo vuodesta 1920

Etusivu / Kurssit / Laulava keho

Laulava keho

Taitava instrumentalisti voi oppia tuntemaan soittimensa niin hyvin, että hän kokee olevansa yhtä instrumenttinsa kanssa. Laulaja on aina yhtä soittimensa kanssa. Mikä uskomaton mahdollisuus! Mitään intuitiivisempaa soitinta ei koko maailmasta löydy. Laulajan soitin ja soittotapa reagoivat jokaiseen ajatukseen, mikä mahdollistaa lähes rajattoman ilmaisuvapauden. Haastena kuitenkin on oppia valjastamaan keho ja ajatukset niin, että soitto pysyy sopivassa määrin hallinnassa tilanteesta riippumatta.

Tällä kurssilla opit mitkä kehon osat vaikuttavat äänentuottoon eniten ja millä tavalla voit vaikuttaa niiden toimintaan. Opit harjoituksia, joilla saatat kehosi laululle suotuisaan tilaan sekä ajatusmalleja, joiden avulla voit soittaa kehoasi niin, että äänestäsi tulee soiva, kestävä, ilmaisuvoimainen ja pystyt laulamaan sekä korkealta että matalalta, lyhyitä ja pitkiä säveliä. 

Kurssilla käymme systemaattisesti läpi lauluääneen eniten vaikuttavat lihasryhmät sekä harjoittelemme niiden hyödyntämistä laulaessa. Teemme lämmittäviä, venyttäviä ja vahvistavia fyysisiä harjoituksia, hengitysharjoituksia, ääniharjoituksia, Bip™-harjoituksia (Balance in Phonation™ Voice Training), keskustelemme tulkinnasta sekä harjoittelemme lauluja. Kurssi sopii kaikille laulutekniikasta kiinnostuneille.

Oppilaiden kommentteja kurssista: 

”Sonja on huikean ammattitaitoinen, mainio persoona, joka osaa selittää tekniikkaa sekä saa aikaan oivalluksia mielenkiintoisten harjoitteiden avulla.”

”Sonja on todella kannustava opettaja. Tunnelma tunneilla oli rento, ei tarvitse jännittää.”

”Hitsin hyvää kehon käytön opettelua!”

Huom! Kurssi ei kokoonnu kuukauden ensimmäisenä maanantaina

Paikka: Olaus Petrin kirkko, seurakuntasali / Minervankatu 6, 00100 Helsinki
Kurssimaksu: 86,00€

Opettaja: Sonja Korkman (Opettaja esittely)

Syyslukukausi
12.09.2022 - 12.12.2022
Ma 17:30-18:30

Ilmoittaudu