Kalliolan kansalaisopisto – laadukasta opetusta jo vuodesta 1920

Etusivu / Kurssit / Keramiikan monotypian ja lasinpuhalluksen lyhytkurssi Suomenlinnassa

Keramiikan monotypian ja lasinpuhalluksen lyhytkurssi Suomenlinnassa

Keramiikkatyöhuoneella kokeilet monotypiaa keramiikalle. Piirretty kuvio siirretään paperin avulla savilevylle. Piirretyn viivan jälki on hyvin luonnosmainen ja graafinen. Menetelmä soveltuu parhaiten levytekniikkaan, jolloin työn lopputuloksena on uniikki laatta tai tarjoilualusta. Kuva-aihetta voit miettiä jo ennen kurssia etukäteen. Idean lähtökohtana voi olla esimerkiksi paperilla oleva kuva tai paperituloste valokuvasta, josta voit muokata viivapiirustuksen valopöydällä. Kuva voi olla myös oma vapaa piirros, omaa vapaata ilmaisua. Savilaatan maksimikoko on noin A4. Kurssilla voit tehdä joko yhden isomman tai useamman pienemmän työn.

Lasihytissä valmistetaan pieni kirkas pullo tai maljakko. Opettaja muovaa kuumaa lasia ja pääset itse puhaltamaan ilman omaan esineeseesi ja osallistumaan valmistusprosessiin. Työt jäähdytetään asianmukaisesti ja opettaja viimeistelee ne myöhemmin hiomalla ja kiillottamalla esineiden suut. Työhön kuluu aikaa noin 15-20 minuuttia kultakin henkilöltä. Toivetta oman pullon tai maljakon muotoilusta voit miettiä etukäteen.

Lasi- ja keramiikkakurssien välissä on tunnin mittainen lounastauko. Valmiit työt toimitetaan opistolle noin kolmen viikon kuluttua.

Kokoontuminen Kauppatorilla, tarkemmat tiedot lähetetään ennen kurssin alkua.

Paikka: Suomenlinna /
Kurssimaksu: 190,00€

Opettaja: Anna Schroderus

Syyslukukausi
17.09.2022 - 17.09.2022
La 10:10-16:40

Ilmoittaudu