Kalliolan kansalaisopisto – laadukasta opetusta jo vuodesta 1920

Etusivu / Kurssit / Itämainen tanssi keskitaso

Itämainen tanssi keskitaso

Rytmikästä liikettä koko keholle itämisen tanssin tunneilta. Itämaiset tanssit ovat Lähi-Idän ja Pohjois-Afrikan maiden tansseja, joille on ominaista keskivartalon syvien lihasten käyttö.

Tanssille tyypillistä on pehmeät ja pyörivät lantion ja rintakehän liikkeet, terävät ja napakat iskut, pienet ja nopeat värinät sekä kauniit, pehmeät ja voimakkaat kädet. Ominaista itämaiselle tanssille on vartalon eri osien isolaatio, jolloin esim. lantio tekee kiertyvää liikettä rintakehän ollessa paikallaan tai lantio värisee nopeasti edestakaisin olkapäinen piirtäessä pehmeitä ympyröitä.

Itämaista tanssia harjoittamalla parannat selän liikkuvuutta, kehität koordinaatiokykyä ja kohottat lihaskuntoasi. Liikunnan ja tanssin mieltä virkistävää vaikutusta unohtamatta.  Erityisesti vahvistat syviä vatsalihaksiasi sekä lantionpohja lihaksia. Itämaiseen tanssiin ei kuulu hyppyjä, joten polvivammat eivät estä tanssimista.

Keskitasolle osallistuminen edellyttää alkeiskurssin käymistä ja perusliikkeiden tuntemista. Näitä harjoitellaan kurssilla lisää, ja opetellaan uutta. Tutustutaan uusiin rytmeihin tanssillisilla sarjoilla. 

Tutustutaan tanssityyleihin monipuolisemmin. Tehdään etenevä koreografia rauhallisessa tahdissa.

  

Paikka: Kalliola, Sturenkatu 11 /
Kurssimaksu: 80,00€

Opettaja: Peppina Lindfors

Syyslukukausi
15.09.2022 - 08.12.2022
To 16:45-17:45

Ilmoittaudu