Kalliolan kansalaisopisto – laadukasta opetusta jo vuodesta 1920

Etusivu / Kurssit / Itämainen tanssi jatko

Itämainen tanssi jatko

Rytmikästä liikettä koko keholle itämaisen tanssin tunneilta. Itämaiset tanssit ovat Lähi-Idän ja Pohjois-Afrikan maiden tansseja, joille on ominaista keskivartalon syvien lihasten käyttö.

Itämaiselle tanssille tyypillisiä ovat pehmeät ja pyörivät lantion ja rintakehän liikkeet, terävät ja napakat iskut, pienet ja nopeat värinät sekä kauniit, pehmeät ja voimakkaat kädet. Ominaista on myös vartalon eri osien isolaatio, jolloin esim. lantio tekee kiertyvää liikettä rintakehän ollessa paikallaan tai lantio värisee nopeasti edestakaisin olkapäinen piirtäessä pehmeitä ympyröitä.

Itämaista tanssia harjoittamalla parannat selän liikkuvuutta, kehität koordinaatiokykyä ja kohotat lihaskuntoasi, liikunnan ja tanssin mieltä virkistävää vaikutusta unohtamatta. Vahvistat erityisesti syviä vatsalihaksiasi sekä lantionpohjan lihaksia. Itämaiseen tanssiin ei kuulu hyppyjä, joten polvivammat eivät estä osallistumista.

Jatkokurssilla vahvistamme aikaisempia taitoja. Harjoittelemme tanssia pidempien yhdistelmien kautta ja liikkumista erilaisin liikesarjoin. Kurssilla kehitämme tanssillista ilmaisua, saatamme käyttää välineitä (esim. huivi, keppi, sormisymbaalit) ja teemme koreografioita.

Paikka: Kalliola, Sturenkatu 11 /
Kurssimaksu: 80,00€

Opettaja: Peppina Lindfors

2022-2023
01.08.2022 - 31.07.2023
To 18:05-19:20

Ilmoittaudu