Kalliolan kansalaisopisto – laadukasta opetusta jo vuodesta 1920

Etusivu / Kurssit / Improkuoro

Improkuoro

Tiesitkö, että osaat improvisoida? Vaikka et olisi musiikkia harrastanut, olet elämäsi aikana kuullut sitä niin paljon, että aivoihisi on varastoitunut valtavat määrät tietoa musiikin rakenteista. Tällä kurssilla tutustut musiikkivarastoosi ja opit hyödyntämään sitä uuden luomisessa yhdessä muiden kuorolaisten kanssa.

Kurssilla teemme monipuolisesti erilaisia intuitio- ja improvisaatioharjoituksia iloisessa ja leppoisassa tunnelmassa. Tunnit aloitetaan lämmittely- ja ryhmäytymisharjoituksilla. Tämän jälkeen jatketaan päivän musiikillisella teemalla ja tunti loppuu lyhyeen rentoutukseen.

Kurssilla tehdään sekä harjoituksia, joissa paneudutaan musiikin eri elementteihin, että kokonaisuuksia, joissa opittua hyödynnetään musiikin tekemiseen. Kurssi sopii kaikille, jotka haluavat tutustua ja kehittää luovaa puoltaan, laulaa yhdessä ja tutkia äänensä potentiaalia.

Oppilaiden kommentteja Sonjasta ja hänen vastaavista kursseistaan:

”Sonjan oppilaana on turvallinen ja avoin olo.”
”Koko homma oli täysin uusi kokemus, en oikein tiennyt mitä odottaa. Osoittautui kuitenkin todella hauskaksi. Toivottavasti pääsee toistekin kokeilemaan.”
”Koen että sessio antoi ryhmälle läheisyydentunteen, ymmärryksen siitä että voimme luottaa toisiimme.”
”Sonja Korkman oli opettajana erittäin selkeä, läsnä koko ajan, hyvän tuulinen. Hyvä innostamaan niin että uskaltaa heittäytyä rohkeammin.”

Huom! Kurssi ei kokoonnu kuukauden ensimmäisenä maanantaina

Paikka: Olaus Petrin kirkko, seurakuntasali / Minervankatu 6, 00100 Helsinki
Kurssimaksu: 117,00€

Opettaja: Sonja Korkman (Opettaja esittely)

Syyslukukausi
12.09.2022 - 12.12.2022
Ma 18:30-20:00

Ilmoittaudu