Kalliolan kansalaisopisto – laadukasta opetusta jo vuodesta 1920

Etusivu / Kurssit / Ikebana II

Ikebana II

Japanilaisen kukkienasettelutaiteen eli ikebanan kurssi ikebanan Moribana- ja Nageire-perustekniikat omaksuneille vasta-alkajille ja Sogetsu-ikebanaa jo pitkään harrastaneille. Vasta-alkajana ”kehität sekä kättäsi että silmääsi” tekemällä Sogetsun perusasetelmien variaatioita. Harjaannut näkemään linjan, värin ja massan merkityksen asetelmissa.  Vapaa-asetelmia tehdessäsi alat oppia luomaan tasapainoa ja jännitettä asetelmiisi ja hahmottamaan tyhjän tilan merkityksen niissä.

Pidempään ikebanaa harrastaneena syvennät ymmärrystäsi Sogetsun peruselementeistä oppien tekemään yhä ilmaisuvoimaisempia asetelmia mitä erilaisemmista materiaaleista. Alat myös löytää kauneutta sellaisista materiaaleista ja esineistä, joista et ole arvannut sitä ennen etsiä. Kurssin opetustapoina ovat opettajan ikebana-demonstraatiot ja kuvaesitykset sekä henkilökohtainen asetelmien teon ohjaus. Lisäksi valmiita asetelmia tarkastellaan yhdessä, jolloin opit ja saat inspiraatiota toisten opiskelijoiden töistä.  

Asetelmissa tarvittavat maljakot ja pidikkeet voit lainata opettajalta. Tarvitset vain omat sakset (ikebana-sakset tai pienet, ohileikkaavat puutarhasakset) ja kasvimateriaalit. Opettaja lähettää sinulle materiaalien hankintaohjeet sähköpostitse noin viikkoa ennen kurssin alkua. Kokoontuu su 5.3.,12.3.,2.4.

Paikka: Kalliola, luokka 3 / Sturenkatu 11, 00510 Helsinki
Kurssimaksu: 98,00€

Opettaja: Jaana Pirhonen

2022-2023
01.08.2022 - 31.07.2023
Su 10:00-15:00

Ilmoittaudu