Kalliolan kansalaisopisto – laadukasta opetusta jo vuodesta 1920

Etusivu / Kurssit / Ikebana I

Ikebana I

Japanilaisen kukkienasettelutaiteen eli ikebanan kurssi vasta-alkajille ja ikebanaa jo pitkään harrastaneille. Vasta-alkajana tutustut ikebanan historiaan ja nykypäivään osana japanilaista kulttuuria. Opit ikebanan perustekniikat ja Sogetsu-ikebanan käsitteet tekemällä ikebana-asetelmia erilaisista kasvimateriaaleista. Alat hahmottaa, mikä on Sogetsun peruselementtien (linja, väri, massa) sekä muun muassa tasapainon, jännitteen, kolmiulotteisuuden ja tyhjän tilan merkitys asetelmissa. 

Pidempään ikebanaa harrastaneena harjaannut tekemään teknistä taitavuutta vaativia asetelmia. Opit kiinnittämään huomiota asetelmissa käytettävien materiaalien ja tilan väliseen suhteeseen. Tekemällä Moribana- ja Nageire-asetelmavariaatioiden lisäksi vapaa-asetelmia, syvennät ymmärrystäsi Sogetsun peruselementeistä ja asetelmassa vaadittavan tasapainon ja jännitteen luomisesta. Kurssin opetustapoina ovat opettajan ikebana-demonstraatiot ja kuvaesitykset sekä henkilökohtainen asetelmien teon ohjaus. Lisäksi valmiita asetelmia tarkastellaan yhdessä, jolloin opit ja saat inspiraatiota toisten opiskelijoiden töistä. 

Asetelmissa tarvittavat maljakot ja pidikkeet voit lainata opettajalta. Tarvitset vain omat sakset (ikebana-sakset tai pienet, ohileikkaavat puutarhasakset) ja kasvimateriaalit. Opettaja lähettää sinulle materiaalien hankintaohjeet sähköpostitse noin viikkoa ennen kurssin alkua. Kokoontuu su 15.1.,22.1.,12.2. 

Paikka: Kalliola, luokka 3 / Sturenkatu 11, 00510 Helsinki
Kurssimaksu: 98,00€

Opettaja: Jaana Pirhonen

Kevätlukukausi
15.01.2023 - 12.02.2023
Su 10:00-15:00

Ilmoittaudu